Култура

„Хоризонт: Американска сага“ връща Кевин Костнър към любимия му жанр

От Теодор Тодоров Теодор Тодоров Международен редактор

Докато Кевин Костнър планира финалните глави на своя уестърн епос, в ума му няма рецензии или приходи. Режисьор, съсценарист, продуцент и изпълнител на главната роля, той е категоричен, че коментарите или боксофисът няма да повлияят на осталаната част от историята, който възнамерява да разкаже с „Хоризонт: Американска сага – Първа глава“.

Премиерата му през уикенда в кинотеатрите в Северна Америка. Първата част е 3-часово въведение, което ще бъде последвано от втора на 16 август.

Третата глава е в процес на заснемане, докато за четвъртата още няма информация.

Вярвам, че когато уестърните са автентични, могат да бъдат много страшни. Защото няма закон, който да решава проблемите ви. Това създава възможности за истинска драма. Когато пресъздавате обстановката, разбирате, че хората от онова време не са били по-различни от нас днес. Искали са да се влюбят, да се грижат за децата си, искали са да правят много неща. Тогава е нямало автомобили, карти, хладилници. Но са се справяли с живота. Но трябва да бъдеш автентичен и да забавляваш зрителя.

Кевин Костнър – актьор, продуцент, режисьор

Филмът проследява историята на няколко заселници, които пътуват в Дивия запад в търсене на място за живот. Това ги сблъсква с индианците апачи, населявали тези земи от столетия. Следват зрелищни битки между белите и червенокожите. За режисьора е било важно да покаже ефектите, които западната експанзия е имала върху коренните жители на Америка.

До Костнър стоят известни актьори: Сиена Милър, Сам Уортингтън, Джена Малоун, Люк Уилсън.

„Хоризонт: Американска сага – Първа глава“ имаше премиера в България на 28 юни.