Общество

Съдът отложи делото срещу близнаците от Цалапица, ще чака връщането на Рангел Бизюрев

От Euronews България Euronews България

Протест пред Съдебната палата в Пловдив. Близки на убития Димитър Малинов от Цалапица поискаха справедливи наказания за замесените в убийството.

Протестиращите се събраха преди началото на съдебното заседание срещу близнаците от Цалапица, обвинени, че са помогнали за прикриване на следите на убийството. Искането на протестиращите е делото  да бъде предадено на Окръжната прокуратура и да им бъдат повдигнати по-тежки обвинения. Двамата братя Борислав И Валентин Динкови, влязоха в съдебната зала под засилено полицейско присъствие, съпровождани от викове “убийци” от страна на близките на Митко. В хода на делото стана ясно, че свидетел по производството е пожелал отвод на прокурора. Съдията обаче не прие това искане. Преди два дни издирваният за убийството - Рангел Бизюрев беше задържан в Дания.

Съдът насрочи заседанието за друга дата, за да бъде допуснат до разпит единственият очевидец на убийството Рангел Бизюрев и да бъде разкрита обективната истина.
"Радвам се донякъде, че Рангел ще бъде разпитан. Надявам се, че Рангел ще каже истината, за да не е допустимо и не можем да го приемем участниците в убийството на Митко да се водят укриватели", каза Атанаска Бакалова, майка на убития Димитър.

 

Близнаците остават в ареста. Делото е насрочено за 25 януари догодина.