Политика

С „големи компромиси“ ДПС обяви, че по-скоро ще подкрепи кабинета „Габровски“

От Euronews България Euronews България
Mustafa Karadayi BGNES Снимка: БГНЕС

Движението за права и свободи (ДПС) по-скоро ще подкрепи проектокабинета „Габровски“, но това зависи от програмата му. Това заяви пред журналисти лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ след заседанието на Централното оперативно бюро на партията.

Структурата и съставът на Министерски съвет, предложени от кандидат-премиера проф. Николай Габровски, влизат за дебати и гласуване в парламента утре, съобщиха от пресцентъра на Движението.

„Имайки предвид всичко онова, което се случва на политическия терен, онова, което в момента стои пред държавата и за което говорим от доста време - такава ни беше предизборната кампания, а и поведението след изборите, ние по-скоро ще подкрепим кабинета „Габровски“, каза Карадайъ и уточни:

Но това все пак зависи и от програмата и начина, по който ще се представят, защото ние досега сме имали само една среща с кандидата за министър-председател.

Мустафа Карадайъ, председател на ДПС

Според Карадайъ програмата на кабинета е много важна – какво възнамерява да прави това правителство.

Няма нищо на всяка цена“, каза председателят на ДПС.

В момента правим големи компромиси за подкрепата на това правителство“, коментира още Карадайъ, допълвайки, че евентуално утре в дебата от Движението ще изложат техните аргументи.