Euronews Primetime

Мисията невъзможна: Ще събере ли подкрепа проектокабинетът „Габровски“?

От Християна Димитрова Християна Димитрова Водещ
Global_And
Анелия Джамбазка Анелия Джамбазка Репортер

Мираж ли е редовно правителство?

В сряда парламентът започва работа с гласуването на проектокабинета „Габровски“, става ясно от приетата за утре програма на Народното събрание. Повечето партии са категорични – няма да подкрепят кабинета, а други все още не са взели решение. Очаква се днес ДПС да излязат с окончателна позиция по темата.

Подобно на „Възраждане“ и от БСП все по-трудно се разбират с останалите политически сили. От левицата заявиха, че категорично няма да дадат подкрепата си за ГЕРБ-СДС, но и отношенията им с „Продължаваме промяната“ и „Демократична България“ не са цъфтящи.

Към момента сметките показват, че кабинетът „Габровски“ трудно ще просъществува. Основната причина е липса на подкрепа и от „Демократична България“, и от „Продължаваме промяната“, и от „Възраждане“.

След срещата на най-малката парламентарна група – тази на „Български възход“, стана ясно, че има взето общо решение как ще гласуват депутатите на формацията, но няма да го съобщават предварително.

„Възраждане“ очаквано ще гласуват „против“ и ще бъдат в зала, игри с кворума, за да пуснат кабинета напред, не планират.

Вижте повече във видеото.