Политика

Предпоследно: ПП няма да подкрепи кабинета "Габровски", няма и да предложи състав на Министерския съвет

От Ани Балджиян Ани Балджиян Водещ

"Продължаваме промяната" няма да подкрепи проектокабинета на Николай Габровски, дори ако този състав бъде предложен от "Български възход". Това обяви пред Euronews Bulgaria депутатът Антон  Тонев. Той  допълни, че няма да предложат политическо правителство, защото не са получили подкрепа за него, но все пак не отрече възможността "Продължаваме промяната" да си промени мнението. 

 

ГЕРБ имаха възможността, грубо казано, „да ни натрият носа“. Тоест, да кажат „ето, максимално експертна група от министри предлагаме“. Но дори и това, за съжаление, не се случи.

Смятаме, че те нямат ясна визия за това какво искат да постигнат, сподели той виждането на „Продължаваме промяната“ относно намеренията на ГЕРБ, изразени чрез предложения проектокабинет.

 

Едната възможна причина е, че всъщност те са се фокусирали основно върху третия мандат. Другата причина е, че някак си не успяват всички хора, с които говорят, да спечелят тяхната подкрепа.

„В определени личности в този кабинет не вярваме. Това са всички, които са имали някаква политическа роля в годините на прехода. Г-жа Плугчиева е един от примерите“, каза още Тонев.

„Ако още малко трябва да вдигнем принципа, ние не вярваме изобщо в смисъла на думата „експертен кабинет“. Защото той е експертен само до момента, в който бъде представен. След това започва да служи на партия, да следва политическа конюнктура“, смята той.

 

Цялото интервю вижте във видеото.