Политика

Атанасов: Борисов няма право да иска подкрепа от тези, които свали

От Euronews България Euronews България
9551720 Съпредседателят на "Демократична България" Атанас Атанасов. Снимка: БГНЕС

"Борисов искаше властта - купи си я! Сега няма право да търси подкрепа от тези, които свали от власт. Нали бяха аматьори."

С тези думи съпредседателят на „Демократична България“ Атанас Атанасов коментира във фейсбук първата следизборна изява на Бойко Борисов. Лидерът на ГЕРБ покани парламентарните сили на преговори за съставяне на правителство под формата на широко политическо обединение, обединено около приоритетни за страната теми и проблеми. И даде да се разбере, че е готов да търси съгласие и да прави компромиси в името на създаването му.

 

На ход са професионалистите от ГЕРБ, ДПС и Възраждане. Стефан Янев е готов на всичко. Очакваме решението на най-опитния.

Атанас Атанасов, съпредседател на ДСБ

Иронията на Атанасов е насочена към ГЕРБ и Борисов, които многократно наричаха управляващите от четворната коалиция „аматьори“, а себе си изтъкваха като опитни професионалисти.

Коментарът му бе и първият отговор, който призивът на Бойко Борисов получи. Ден по-рано и другият съпредседател на „Демократична България“ – Христо Иванов, отвърли възможността за партньорство с ГЕРБ, защото „то ще изкара хората на улицата“. Също вчера и "Продължаваме промяната" бяха категорични, че общо управление с ГЕРБ за тях е невъзможно.