Политика

Христо Иванов: Управление с ГЕРБ и ДПС е невъзможно

От Euronews България Euronews България

Управление с ГЕРБ и ДПС е невъзможно не защото на мен не ми харесва или защото не може да се прежалим, а защото подобно управление ще изкара хората на улицата. То е рецепта за дестабилизация. Така само ще задълбочим политическата криза, а няма да я решим.

Това заяви съпредседателят на „Демократична България” Христо Иванов.

По думите му ДБ качва в абсолютна стойност гласовете, които е получила на тези избори, обратно на тенденцията от всички останали от управляващата коалиция.

ГЕРБ имаха много време. Ние ги канехме с баница едва ли не. Имаше правителство, което свалиха, нямат план, нямат партньори. Всеки, който се опитва да върне този нереформиран ГЕРБ на власт, е самоубийство, заяви Христо Иванов.

ДБ няма да участва в правителство на ГЕРБ и ДПС. Ще участваме в разговор за това как може да се движи напред страната. Управление с формации, които дори не признават корупционния проблем, няма да има, заяви Иванов.

Трябва да се търси съгласие по две големи теми – върховенството на закона и войната. Не може повече българско правителство да си затваря очите, категоричен е Христо Иванов.

Според Иванов правителство няма да има, а служебният кабинет ще продължи да управлява и ще последват нови предсрочни парламентарни избори.

Коалиция във формат ГЕРБ – ДПС е рецепта за дестабилизация и аз в такова нещо няма да участвам, заключи Иванов.