Свят

17 дни преди изборите в САЩ: Харис и Тръмп си размениха взаимни нападки

От Тодор Драганов Тодор Драганов Международен редактор
Harris Trump AP Снимка: AP архив

Републиканецът Доналд Тръмп засили словесните си нападки срещу демократката Камала Харис, докато вицепрезидентът получи подкрепата на известни личности. Харис и Тръмп са с равен брой гласове в най-конкурентните щати, като много американци гласуват предсрочно по пощата или лично, като до изборите на 5 ноември остават само 17 дни. Републиканецът заяви, че Харис се е позиционирала по-вляво от сенаторите демократи Елизабет Уорън и Бърни Сандърс.

Трябва да кажете на Камала Харис, че ви е дошло до гуша, че просто не можете да издържате повече. Не можем да те търпим, ти си лош вицепрезидент.

Доналд Тръмп - кандидат за президент на републиканците

Кампанията на Харис бързо се възползва от коментарите. Те заявиха, че заключителният аргумент на Тръмп в Пенсилвания е буквално нищо. И в Детройт, и в Атланта Харис призова поддръжниците си да положат всички усилия, за да спечелят. Към нея се присъединиха и известните музиканти Лизо и Ъшър, които подкрепиха кампанията ѝ. За втори пореден ден Харис критикува Тръмп за това, че е отменил събития и е избегнал поредния президентски дебат заради това, което тя нарече „изтощение“.

Това, което виждаме непрекъснато от Доналд Тръмп, е точно това, което показва този клип.

Камала Харис, кандидат за президент на демократите

Харис ще се нуждае от силни резултати в градовете с преобладаващо цветнокожо население - Детройт и Атланта и околните им предградия, за да повтори победите на президента Джо Байдън през 2020 г. в Мичиган и Джорджия. Тръмп междувременно се опитва да се възползва от това, което според него е подобрена позиция в проучванията на общественото мнение, които показват безизходна надпревара.