Свят

Изборите в САЩ: Харис гостува в ефира на Fox News, а Тръмп засилва антимигрантската си реторика

От Тодор Драганов Тодор Драганов Международен редактор

45-ият президент на САЩ Доналд Тръмп и вицепрезидентът Камала Харис продължават със своите кампании близо 20 дни преди изборите. Все още обаче няма ясно изразен фаворит. Това сочи ново проучване в САЩ. 

Харис гостува на водещия на "Fox News" Брет Бейер в първото си интервю за консервативната медия. Тя неколкократно се спря на двупартийния законопроект за гранична сигурност, блокиран от републиканците, при въпрос относно работата на администрацията на Байдън по отношение на границата между САЩ и Мексико. Харис също така се опита да се разграничи от президентството на Байдън и продължи да напада Тръмп.

Вицепрезидентът също така заяви, че ще „следва закона“ относно отпускането на пари на данъкоплатците за транссексуални затворници във федералните затвори, които желаят да получат достъп до операция за смяна на пола. Впоследствие Харис допълни, че всеки, който иска да бъде президент, трябва да може да приема критики, без да казва, че ще „затваря хора“.

Трябва ни реторика и подход към лидерството, който предполага, че силата на лидера се основава на това, кого побеждаваш, вместо на това, кого подкрепяш.

Камала Харис, Кандидат за президент на Деморкатическата партия

Междувременно, във Флорида Тръмп повтори твърдението си, че мигрантите от Хаити в Спрингфийлд, Охайо, изяждат домашните любимци на съседите си. Той беше попитан и за плана си за „масова депортация“ на имигрантите без документи и защо по-рано тази година така яростно се противопостави на двупартийния законопроект за границата.

Политикът също така участва във форум на "Fox News". По време на събитието той се обяви за „баща на инвитрото“ и невярно заяви, че „всички“ искат да се отмени решението по делото „Роу срещу Уейд“ и да се остави правото на отделните щати да определят политиката по отношение на абортите.

Трябва да излезем и да гласуваме. Трябва да спечелим. Ако не го направим, нищо от това няма да има значение, нали? 

Доналд Тръмп, кандидат за президент на Републиканската партия

На свой ред кандидатът за вицепрезидент на републиканците Джей Ди Ванс заяви, че не вярва, че Доналд Тръмп е загубил изборите през 2020 г. По-рано стана ясно и, че най-възрастният жив президент на САЩ - Джими Картър, е подал своя глас по пощата.