Свят

Арест на митинг на Тръмп: Полицията е задържала въоръжен мъж в Коачела, Калифорния

От Теодор Тодоров Теодор Тодоров Международен редактор

Мъж с пушка, зареден пистолет и боеприпаси е бил арестуван на контролно-пропускателен пункт на митинг на Доналд Тръмп в Калифорния в събота.

Заподозреният, 49-годишен жител на Лас Вегас, шофирал черен автомобил, който бил спрян от полицаи на предизборното събитие в Коачела, източно от Лос Анджелис.

Шерифството на окръг Ривърсайд заяви, че мъжът е бил задържан по подозрение в притежание на заредено огнестрелно оръжие и пълнител с голям капацитет.

Заподозреният, идентифициран като Вем Милър, е бил освободен под гаранция от 5000 долара, но ще трябва да се изправи пред съда през януари.

Този инцидент не е повлиял на безопасността на кандидата на републиканците за изборите Доналд Тръмп.

 

Името на заподозрения е Вем Милър, роден на 26 октомври 1974 г. Приближил се е до външния периметър на събитието, дал е индикации, че иска да влезе във ВИП зоната. Стигнал е до вътрешния периметър, където е бил спрян за проверка. При обиска са открити множество фалшиви паспорти и шофьорски книжки...

Чад Бианко – шериф на окръг Ривърсайд 

Доналд Тръмп, кандидатът на Републиканската партия за президентските избори през ноември, беше обект на два опита за убийство през последните месеци.

На 13 юли на митинг в Бътлър, Пенсилвания, куршум, изстрелян от мъж, залегнал на покрива на близка сграда, одраска ухото на Тръмп.

А на 15 септември въоръжен мъж беше арестуван близо до голф игрището на бизнесмена във Флорида и по този начин беше предотвратена евентуална стрелба срещу него.

След покушението в Бътлър, Тръмп се появява на предизборни митинги на открито зад брониран параван.