Свят

На митинг в Невада Тръмп обяви САЩ за окупирана страна, но обеща освобождение, ако спечели изборите

От Николай Грозданов Николай Грозданов Международен редактор

Бившият президент Доналд Тръмп беше в Рино, Невада, в петък вечер, където повтори много от твърденията си, направени по-рано в Аурора, Колорадо - излъчвайки видеоклипове с новини, в които се съобщава за предполагаеми престъпления, извършени от имигранти.

Аурора влезе в центъра на вниманието през август, когато беше разпространен видеоклип, показващ как въоръжени мъже преминават през жилищна сграда, в която са настанени венецуелски мигранти. Тръмп твърдеше, че гангстери превземат сградите, въпреки че според властите това е бил само един блок в предградие край Денвър и районът бързо е бил обезопасен.

Вече сме известни по света като окупирана страна. Давам този обет пред вас. На 5 ноември 2024 г. ще бъде денят на освобождението на Америка.

Доналд Тръмп, кандидат-президент на Републиканската партия

Речта на Тръмп в Рино имаше сходно послание с изявата му в Аурора, като имаше акцент върху депортирането на членовете на венецуелската банда Tren de Aragua.

Камала Харис внесe тази дива венецуелска затворническа банда. Чували ли сте някога за Tren de Aragua? Но не се усмихвайте, защото те ще свалят тази усмивка от лицето ви. Те не са приятни хора.

Доналд Тръмп, кандидат-президент на Републиканската партия

Tren de Aragua води началото си преди повече от десетилетие от печално известния затвор "Токорон", където са изпращани закоравели престъпници.