Спорт

Финалът на Australian Open ще е между Яник Синер и Даниил Медведев (Допълнена)

От Euronews България Euronews България
Australia Australian Open Tennis AP Снимка: AP, архив

Яник Синер се класира за финала на Откритото първенство на Австралия, след като победи Новак Джокович с 6-1, 6-2, 6-7(6), 6-3 в първия полуфинал от мъжката схема на турнира. Синер достигна първи финал в турнирите от Големия шлем, а там негов съперник ще бъде Даниил Медведев (Русия) или Александър Зверев (Германия).

Яник Синер се класира за финала в Мелбърн, след като победи Новак Джокович с 6-1, 6-2, 6-7(6), 6-3 в първия полуфинал от мъжката схема на турнира. Синер достигна първи финал в турнирите от Големия шлем, а там негов съперник ще бъде Даниил Медведев (Русия) или Александър Зверев (Германия).

22-годишният Синер бе по-добър през целия двубой на "Род Лейвър Арина" днес, като не даде нито една възможност за пробив на своя съперник. Италианецът имаше възможност да запише чист успех над десеткратния шампион, но пропусна мачбол в тайбрека на третия сет, след което обаче наложи волята си в четвъртата част, за да запише трети успех срещу Джокович в рамките на малко повече от два месеца, предаде БГНЕС.

Джокович бе спечелил всички си десет полуфинала на Аустрелиън Оупън до момента и нямаше загуба в Мелбърн от 2195 дни, но днес нямаше отговор за агресивната и прецизна игра на Синер. Италианецът бе изключително солиден на собствен сервис и загуби само 11 точки на първото си подаване, като взе и 63 процента на втория си сервис. Синер завърши двубоя с 31 печеливши удара срещу 28 непредизвикани грешки, докато балансът на Джокович бе 32/54.

По-късно днес Даниил Медведев стана вторият финалист в Australian Open, след като постигна драматична петсетова победа над Александър Зверев 5:7, 3:6, 7:6 (4), 7:6 (5), 6:3. Руснакът успя да обърна от 0:2 сета, за да се класира на своя шести финал на Големия шлем.

В неделя Медведев ще се изправи срещу Яник Синер, който по-рано през деня елиминира Новак Джокович.

Руснакът не само ще играе за трети път в мача за титлата в Мелбърн, но при успех ще се изкачи до №1 в световната ранглиста.