Свят

Русия засипва с артилерийски огън Херсон и областта

От Теодор Тодоров Теодор Тодоров Международен редактор

Руски удар по жилищен блок в Херсон е убил двама души и ранил седем. Информацията е от ръководителя на областната военна администрация Роман Морочко.

Атаката е била насочена срещу две болници, които са понесли незначителни щети. Според местните власти, Херсон е обект на непрекъснати артилерийски атаки през последните дни.

В Киев пък близки на пленени украински бойци поискаха тяхното освобождаване. Русия все още държи в плен войници от полка "Азов", които защитаваха завод "Азовстал" в обсадения пристанищен град Мариупол.

Борим се за нашите военнопленници, защитниците на "Азовстал" и за всички останали украинци, които се намират в руски плен. Изтезават ги по 24 часа в денонощието, подложени са на нечовешки унижения... Имаме нужда от нашите герои точно сега.

Катерина Прокопенко – съпруга на командир от полк "Азов"

В Авдеевка, Донецка област, около който се водят ожесточени боеве, полицейска част, наречена "Белите ангели" раздаде провизии на около 1300 жители, които отказват да напуснат разрушения град.

Натискът срещу Авдеевка се засилва, като към него настъпват руски пехотни части.

Генералният щаб на украинската армия съобщи за атаки на руската авиация срещу Харков, Чернигов, Суми, Луганск, Донецк, Херсон и Николаев.