Свят

Войната в Украйна: Трима души са били убити, а четирима ранени след атака в района на Херсон

От Теодор Тодоров Теодор Тодоров Международен редактор

Украйна е прехванала и унищожила 18 от 25 дрона „Шахед“, изстреляни към нейна територия от Русия. Украинските сили са прехванали и едната от две крилати ракети Х-59, също насочени към украинска територия. Няма данни за пострадали хора и материални щети.

Според украинските въоръжени сили, атаките са били предприети от Югозападна Русия и анексирания Кримски полуостров и са били насочени главно срещу Източна и Южна Украйна.

Трима души са били убити и четирима ранени след атака в района на Херсон. Съобщава се, че руските сили са нападнали жилищни сгради, учебни и здравни заведения и критична инфраструктура.

Междувременно президентът на Украйна посети команден пункт в близост до фронта при Купянск, Харковска област.

Знам, че всеки ден губите близки хора, бойни другари. Това е най-високата цена, която плащате... Пожелавам ви победа, бъдете силни, не губете инициативата, защитавайте Харковска област, Купянск, всяко село, всеки квадратен метър от нашата земя. Слава на Украйна!

Володимир Зеленски – президент на Украйна

При посещението си Зеленски връчи медали за принос към "защитата на мирния живот в Украйна".

Русия твърди, че нейните сили са унищожили украински катер без екипаж, който се насочил към Крим. Плавателният съд е бил засечен в западната част на Черно море.

Тази информация не може да бъде потвърдена по независим път.