Euronews Сега

Карадайъ: Посланието на народа е политиците да седнат на масата за преговори

От Euronews България Euronews България

„След поредните ненужни избори днес отново сме поставени пред изпитание - избиратели и цялото ни общество, политици и всички институции.

Очакваше се и нямаше никакви предпоставки да е друго, а днес е факт. Изборният резултат възпроизведе сходна на структурата като предходните 4 парламента и обществото е с почти същото недоверие към всички органи и институции.“

Това бяха думите на председателя на ДПС - Мустафа Карадайъ.

Според него посланието на народа ясно е заявило, че нито една политическа формация не трябва да управлява самостоятелно и политиците трябва да седнат на масата за преговори и да започнат диалог.

Той също категорично заяви, че това Народно събрание може да постигне стабилност в управлението и да заложи на европейското развитие на страната.

Според Карадайъ ясно може да се открои мнозинство, което иска да сме част от ЕС и НАТО и иска живот по европейски стандарти. „Мнозинството от българските избиратели не иска нови предсрочни избори, защото няма да решат проблемите, а ще задълбочат още повече политическата криза“, допълни той.

Лидерът на ДПС посочи, че от партията, в диалог с избирателите, са очертали основните проблеми на хората – високата инфлация и несигурните работни места.

Основни приоритети на ДПС са спиране на прогресивното обедняване, ефективно използване на целия ресурс от ЕС за България, предвидима среда за развитие на бизнеса, съдебна реформа, която да гарантира независимостта и ефективността на съдебната система, развитие на регионите с приоритет на малките населени места и подкрепа за малкия и среден бизнес.

Мустафа Карадайъ заключи с думите: „От името на ПГ на ДПС призовавам всички национално отговорни партии за разум, отговорност и диалог“.

 

Цялото изказване вижте във видеото.