Политика

Кирил Петков: Време е да спрем с политическата риторика и да работим за България

От Таня Петкова Таня Петкова Редактор

"От името на коалиция "Продължаваме промяната – Демократична България" искам отговорно да заявя от трибуната на НС, че е крайно време след толкова безуспешни опити най-сетне българският парламент да заработи и да решаваме реалните проблеми на хората. С реална законодателна програма, която да отразява истински важните приоритети пред България“. Такава заявка направи от трибуната в НС съпредседателят на ПП Кирил Петков при откриването на 49-ото НС. По думите му най-неотложните задачи са приемането на държавния бюджет за тази година, борбата с домашното насилие, присъединяването към Шенген и пр.

„Имаме подготвени законопроекти, които трябва да бъдат приети от този парламент. За да влезем в Шенген, партньорите ни трябва да ни имат доверие. Не само е време, а реално вече сме изостанали с нужните закони по Плана за възстановяване и устойчивост. Крайно време е да приемем антикорупционния закон. Време е да стане ясно, че всички са равни пред закона", посочи Петков.
По думите му е крайно време да се приеме бюджет с 3% дефицит, но без да се вдигат данъците, а като се спрат корупционните течове.

"Ние, като коалиция, ще предложим законодателни инициативи, които ще улеснят бизнеса. Време е да оправим и някои от грешките на миналия парламент. Още не мога да повярвам, че законът за домашното насилие не беше приет в предходното Народно събрание. Знаем, че всяка трета жена е жертва на домашно насилие и нямаме право да мълчим по тази тема. Време е да придвижим нашето общество напред с ясна законодателна инициатива", добави Петков.

Кирил Петков декларира още, че коалицията ПП-ДБ твърдо ще изпълнява обещанията, дадени на избирателите, но без да изневеряват на принципите си. "Ще предложим кабинет с втория мандат с тези приоритети. Време е да спрем политическата риторика и да започнем да решаваме реалните проблеми на България", посочи той.

Цялото изказване вижте във видеото.