Политика

Костадин Костадинов обяви по кои приоритети „Възраждане“ може да разговаря с другите партии

От Euronews България Euronews България

„България се пробужда. Тези, които искат да ни люлеят в робската люлка искат нас да ни няма, но ние сме тук и ще ставаме повече.“, каза в първото заседание на 49-тото Народно събрание лидерът на партия „Възраждане“ Костадин Костадинов.

Той очерта основните приоритети, за които са готови да разговарят с всички политически партии: запазването на българската финансова независимост, недопускането на България във войната с Украйна, предоговаряне на отношенията с Европейския съюз за недопускане на фалит в държавата и защита на българския национален интерес.

Костадинов отбеляза, че партията е започнала подписка за еврото. По неговите думи преди изтичането на крайния срок са внесени 604 хиляди подписа.

Бюджетът на страната е приоритет за партия „Възраждане“. При съставяне на правителство, може да има сериозен разговор по тази тема, обяви Костадинов. "Ние сме готови да предложим правителство, управленска политика и бюджет", заяви още той.  

„Няма да позволим на тези, които откраднаха миналото на нашите родители, да осквернят бъдещето на нашите деца. Когато говоря сега, аз говоря от името на 358 000 свободни българи, които казват,че е време да започнем да пишем историята си, време е за възраждане. Да живее България!“, коментира лидерът на "Възраждане".