Земетресението

Euronews Bulgaria от Адана: Какъв отпечатък остави опустошителното земетресение върху града?

От Euronews България Euronews България

Над 5 хиляди са вече жертвите от разрушителните земетресения, разтърсили Турция и Сирия в понеделник. Ранените надхвърлят 20 хиляди души.

Пет екипа на Euronews са в разрушените райони, като два от тях са специалните пратеници на Euronews България. От малките часове на нощта Юлиян Стоянов и Ирина Иванова са в Турция и събират разказите от района на опустошителния трус.

Адана се намира на 15 километра от епицентъра на земетресението от понеделник сутринта, като много от сградите в града са повредени, 12 от които значително. Пътищата също са напукани. Много хора са напуснали домовете си, но са благодарни за едно нещо – че са живи. В града тече и евакуация.

България е първата страна от ЕС, която е предложила помощ на Турция.

Забелязва се умора в очите на спасителните екипи, но те продължават с работата по издирването и извеждането на пострадали от руините на земетресението.

Нашите специални пратеници Юлиян Стоянов и Ирина Иванова остават там и ще продължават да ни правят свидетели на спасителните операции в опустошените райони. Повече за това каква е ситуацията в Адана и как протичат спасителните операции там вижте във видеото.