Земетресението

От точката на земетресението: Екип на Euronews Bulgaria е в Турция

От Ирина Иванова Ирина Иванова Журналист
Global_And
Юлиян Стоянов Юлиян Стоянов Журналист

Това е авиобаза Враждебна. От тук 12 спасители от Българския червен кръст и 5 обучени кучета излетяха за Адана. На 150 км от епицентъра на земетресението.

Преди да се качим на борда на самолета “Спартан” преминахме обучение. Екипажът ни предупреди за смразяващите температури на борда.

Вече не знам колко слоя дрехи имам, но колкото и да е не е достатъчно. Слагаме колкото се може повече дрехи, защото температурите ще бъдат минусови за този 3-часов полет.

Малко след 22 часа, се качихме в самолета.

Вече сме в самолета. Виждате че точно до нас има автомобил на БЧК, който също ще бъде на място за труднодостъпни места. В самолета сме, коланите са доста странни, не са като в обикновените пътнически авиолинии.

Въпреки снежната буря, която се развихри над Анкара, имаше лека турбуленция по време на полета. За сметка на това вибрациите са много по-осезаеми в една военна машина в сравнение с пътнически самолет. 

След три часа кацнахме в Адана, за да проследим спасителните акции.Вижте и първото включване на Ирина Иванова и Юлиян Стоянов от Адана във видеото: