Политика

ГЕРБ доволни от новото (старо) служебно правителство. Другите скептични.

От Камелия Колева Камелия Колева Журналист

Бившите вече депутати коментираха новите стари служебни министри. Оценките за свършеното от служебния кабинет на Румен Радев не бяха добри или лоши - очакванията от министрите му обаче са по-високи.

Според ГЕРБ-СДС служебните министри са си свършили добре работата в тежките условия, в които са управлявали досега.

„Общо взето според мен нещата са се случили така - Радев ги е събрал и е казал “всички министри крачка напред - Минеков, ти къде бе?”. Така е станало според мен, защото той няма основание да е недоволен от повечето, както и ние“, сподели Любен Дилов-син от ГЕРБ-СДС.

Оценка за работата на служебния кабинет досега от ПП нямаше. Има очаквания.

„Най важното нещо, което новият кабинет трябва да направи и това трябва да е единствения и основен фокус, е да направи така, че изборите да са честни, предизвикателството сега е по-голямо с хартиената бюлетина“, каза съпредседателят на ПП Кирил Петков.

По-голямата част от партиите не очакват нещо в политиката и насоката на служебния кабинет да се промени.

„Нямаме очаквания към служебния кабинет“, отсече лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов.

„Още от същото, какво друго можем да очакваме? Да се надяваме да не направят някакви поразии в периода на изборите“, заръча съпредседателят на "Демократична България" Атанас Атанасов. А колегата му от "Български възход" Виолета Комитова ожали служебните министри: „Не мога да давам оценка на цялото правителство... не им е лесно“, каза тя.

Имаше и критики.

„Да работи по добре от стария служебен кабинет въпреки, че щом са същите лицата е много трудно да се коментира“, препоръча Георги Гьоков (БСП).

„Някой път ще направим анализ и дисекция на проблема кога и как диалогът излезе от полето на политиката“, обеща Мустафа Карадайъ (ДПС).

Депутатите от 48-ото Народно събрание вече са безработни. За разлика от тях служебните министри ще са начело на държавата поне още два месеца.