Политика

ДСБ решава за общо явяване с „Продължаваме промяната“, Борисов с критики срещу Петков и Василев

От Юлиян Стоянов Юлиян Стоянов Репортер

ДСБ решава на национално съвещание за общо явяване на изборите с "Продължаваме Промяната". Има ли шансове за коалиция- Юлиян Стоянов следи срещата.


Лидерът на ДСБ Атанас Атанасов се надява да получи от Националния съвет на партията мандат за коалиция с “Продължаваме промяната”. Атанасов подчерта, че е важно да бъдат първи на следващите избори. Според него страната трябва да се управлява от редовно, а не от служебно правителство преди местния вот през есента. 

„Успехът на следващите избори е да намерим онази формула на участие в тях, която да ни позволи да излъчим силно, демократическо и реформаторско управление.“ Това заяви лидерът на „Да, България“ Христо Иванов.

„Днес ще видите първата стъпка на един процес, който се казва обединението на добрите сили. Всички демократични общности, партии, хора с каузи, с идея България да бъде просперираща държава започваме голямото обединение.“ Това каза лидерът на „Продължаваме промяната“ Кирил Петков.

„ГЕРБ - виновни за правосъдната система?? Да, да, затова и Кирил, и Асен, и Христо Иванов ги нямаше и не направиха кворума. Съжалявам, бяхме само 67. Другия път ще бъдем 105. Нали ние ще им работим, а те ще ходят по кръчмите и по парапетите да се забавляват.“ Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, който обвини Христо Иванов, Кирил Петков и Асен Василев, че ги е нямало в пленарната зала, когато се гласува съдебната реформа.