Политика

Владимир Табутов, ПП: В коалиция с „Демократична България“ имаме по-голям шанс за промяна

От Анастасия Димитрова Анастасия Димитрова Водещ

„В коалиция с „Демократична България“ имаме по-голям шанс за промяна.“

Това заяви в PrimeTime по Euronews Bulgaria депутатът от „Продължаваме промяната“ Владимир Табутов. А дали ще бъде кандидат за депутат ще стане ясно след приключването на преговорите за съвместно явяване с „Демократична България“ на предстоящите избори.

Мисля, че с „Демократична България“ сме показали, че гласуваме хомогенни по важните неща. Имаме различия, разбира се, но това са неща, които трябва да изгладим в бъдеще.

Може би прибързахме с отстъпката от 25 ст. за литър гориво, но мярката помогна на българските граждани, каза Табутов по отношение на започналата наказателна процедура срещу България в тази връзка.

Според ЕК мярката е била „непропорционална и дискриминационна“, защото само хора с регистрирани у нас автомобили са можели да се възползват от нея. Според Табутов Опасността от санкции срещу България, защото отстъпката вече не действа.

Законопроектите за съдебна реформа няма да бъдат приети до края на този парламент, смята депутатът. Той определи като предизборен ход приемането им от по-голямата част от партиите.

Целия разговор вижте във видеото.