The Cube

The Cube: Скандалът между Пригожин и Стрелков се разраства

От Мария Кръстанова Мария Кръстанова Репортер

Ръководителят на „Вагнер“ Евгений Пригожин влезе в задочен спор с Игор Гиркин Стрелков. Стигна се до там, че пресслужбата на Пригожин пусна официално изявление в профила си в Telegram.

В него Пригожин официално кани Гиркин да се присъедини към частната военна компания „Вагнер“ , за да се провери бойният опит, който демонстрира. Пригожин твърди, че е разговарял със своите командири, които са имали „изключително негативно отношение“ към Стрелков, но все пак е успял да ги убеди.

Подчертава обаче, че предложената длъжност няма да бъде висока, тъй като бившият министър на отбраната на така наречената ДНР първо трябва да покаже „компетенциите си“. Накрая добавя, че е „време да се премине от думи към дела“.

Стрелков пък заяви в отговор, че е готов да обмисли предложението, стига то да е „правилно формулирано, да не изглежда като подигравка или специална клопка“.

Припомням, че тази история се случва на фона на критиките, които Гиркин отправя в последно време по отношение на „Вагнер“ и загубите в Бахмут и Соледар.

Що се отнася до реакциите в социалните мрежи, потребителите изглеждат разделени по въпроса. Едни твърдят, че сме свидетели на добре обмислен PR от страна на Стрелков, други защитават Пригожин и се забавляват с както те го наричат „остроумния му отговор“. Настрана от коментарите в онлайн пространството обаче, определено сме свидетели на може би един от най-публичните разпри между руски висшестоящи лица.