Euronews Сега

Меджидиев за липсата на лекарства: Ако намерим нередности, ще сезираме Прокуратурата

От Анелия Джамбазка Анелия Джамбазка Репортер

Гарантирано, ако видя, че има някакви незаконни неща или са направени в ущърб на населението, ще сезираме прокуратурата. Това каза на брифинг служебният министър на здравеопазването д-р Асен Меджидиев относно лекарствената криза у нас.

„Днес, на специализирания съвет, взехме решение да предложим законодателни промени, първо в системата за контрол. Аз самият не съм доволен от контрола, който мога да осъществявам през Изпълнителната агенция по лекарствата. И затова ще предложим на Народното събрание конкретни промени в закона, така че да се подобри контрола върху наличностите и да предотвратяваме липса на медикаменти“, обяви здравният министър.

За мен това е стратегически проблем, касаещ националната сигурност на държавата ни. Не мога да не оценя като грешна постъпката на предишния здравен министър в лицето на Асена Сербезова с това наблюдавани 400 медикамента, следени за недостиг, да бъдат сведени до 60 и в момента да се чудим как да възстановим контрола върху тези механизми“, каза още той.

 

Повече вижте във видеото.