Euronews Сега

Огромен интерес към книгата на принц Хари във Великобритания

От Euronews България Euronews България

Книжарниците във Великобритания отвориха в полунощ, за да смогнат с интереса към мемоарите на принц Хари, след като те официално бяха пуснати в продажба. Книгата на Хари описва лични подробности от живота в кралския двор, включително как е преживял смъртта на майка си, злоупотреба с наркотици, както и физическа саморазправа с принц Уилям. 

Искам сам да мога да си съставя картината, да я видя сам и да я сравня с това, което знам. Да разбера дали той е узрял. Не мога да се задоволя само с прочетеното във вестниците, защото всяка медия дава напълно различна картина за Хари.

Крис Имафидън, председател на организацията „Добродетел в образованието“ 

В книгата Хари разказва за спорове и физически сблъсък с Уилям, за това как е загубил девствеността си, как е употребявал кокаин и канабис.

Може би сред най-спорните моменти е признанието на принца, че е убил 25 талибански бойци в Афганистан, докато е служил като пилот на хеликоптер там.

Развълнувана съм да чуя за принц Хари от него самия. Това е най-вълнуващото, защото всеки ден виждам по телевизионни предавания дискусии или публични призиви за нечие възмущение, което принц Хари е предизвикал.

Сара Накана, геодезист

Мемоарите са последен щрих в поредицата на публични изявления на Хари и Меган, откакто напуснаха кралското семейство и се преместиха в САЩ през 2020 г. Основните им мотиви бяха враждебно отношение на британските медии към Меган и липса на подкрепа от Двореца.