Спорт

Ивет Горанова след среброто в Турция: Не исках да си погледна медала

От Георги Колев Георги Колев Редактор
Ивет Горанова Ивет Горанова, олимпийски шампион по карате.

Не исках да си погледна медала след награждаването, не му харесвам цвета.

Това каза олимпийската шампионка по карате Ивет Горанова, която гостува на Euronews Bulgaria, след загубата на финала на Европейското първенство в Газиантеп, Турция.

 

Горанова обясни, че украинката Анджелика Терлюга й е най-трудната съперничка. Въпреки че я победи на финала на Олимпиадата в Токио, украинката всеки път излизала срещу нея с нова тактика, която този път й донесла успех.

 

Отначало бях ядосана на себе си много. После като минаха няколко часа и се замислих, че въпреки че е второ място е успех за мен. Досега не съм имала дори и второ място на Европейско, само едно трето. Все пак последователността е нагоре и следващия път медалът ще бъде златен.

Ивет Горанова, олимпийски шампион по карате

По думите й, урокът й от загубата е, че макар да е постигнала най-високия връх, има по-малки върхове, които още не е. Целите й са европейско и световно злато, за да има цялата колекция от медали.

Горанова изрази разочарованието си от това, че Олимпийският комитет е премахнал каратето от програмата за Олимпиадата през 2024 г. До това решение се стигнало, доколкото казват, заради политически проблеми във Франция между федерацията и Олимпийския комитет, но не можели да бъдат сигурни в това нещо.