Спорт

Разследване: Боби Михайлов сниман с шеф на черното тото

От Георги Колев Георги Колев Редактор
D25203983d8436a54c897f4be43e5409 Шефът на БФС Борислав Михайлов в компанията на Тан Сеет Енг, по-известен като Дан Тан и Костадин Хаджииванов, известен като Коце Маца. Снимка: "Бърд"

Президентът на БФС Борислав Михайлов бил видян да празнува с шеф на тотомафията.
„Една снимка казва повече от хиляда думи“, сподели в свое изявление кандидатът за президент на Българския футболен съюз Димитър Бербатов след информацията на сайта "Бърд". В нея се визира, че настоящият президент на родната централа Борислав Михайлов е бил заснет да празнува в Сингапур с известен бос на черното тото в света.

 

Сайтът за разследваща журналистика дори публикува снимка, която според данните е заснета броени дни преди Михайлов да подпише лично договор с контролирана фирма от определяния за мозък на тотомафията Тан Сеет Енг, по-известен като Дан Тан.

 

Контрактът е бил за организирането на приятелската среща на националния ни отбор срещу Естония. Двубоят се проведе на 9 февруари 2011 г. и завърши 2:2 след четири гола от дузпи. Впоследствие започна разследване и Международната футболна федерация обяви официално, че мачът е бил манипулиран и организиран с цел печалба от залагания, а не по спортни причини.

След това свое откритие ФИФА анулира срещата, а последствия за федерациите на България и Естония нямаше.  Списание "Щерн" съобщи тогава, че на мача са били заложени 5 милиона евро от тотомафията. Конкретният двубой обаче отключи мащабно разследване на Европол за нагласени мачове в няколко държави, което установи над 380 уредени футболни срещи в различни европейски шампионати и дори квалификации за мондиала.

 

Шокиращо разкритие за топла връзка между БФС и Дан Тан! Една снимка казва повече от хиляда думи. Снимка и договор, направени през дни! При положение, че тогава се твърди, че предложението от тази фирма е едва ли не случайно и не е било ясно кой и какво стои зад нея! Всичко това на честна дума, без проверка на посредника, който не е бил регистриран като ФИФА мач агент, което е било задължително тогава. Незнание, невежество или НЕЩО ДРУГО? Нека разследващите органи да кажат.

Димитър Бербатов в социалните мрежи

Самият Борислав Михайлов обяви публикацията на "Бърд" за "откровен донос" и призова "всички футболни хора да се фокусират към предстоящите мачове на националния ни отбор".