Спорт

„Левски на Левскарите“ започва да набира членове

От Николай Облаков Николай Облаков Редактор
IMG Eab9f1b314c4eac0dc579fee4c3672e5 V Снимка: Сектор Б видео

На 24 май 2022 година ще бъде дадено началото на дейността на Сдружението, чиято крайна цел е придобиването на мажоритарния пакет акции на Левски

Дългоочакваното начало на дейността на Сдружение "Левски на Левскарите" ще бъде дадено на рождения ден на Левски, 24 май. От тази дата насетне всеки левскар ще има възможност да се включи като пълноправен член в Сдружението, заставайки редом до мажоритарния собственик Наско Сираков, старши-треньора Станимир Стоилов, изпълнителния директор Ивайло Ивков и председателя на Управителния съвет Даниел Боримиров, които са сред учредителите на “Левски на Левскарите”

 

Веднага след Учредителното събрание, провело се на 4 май, бяха предприети стъпки по регистрацията на Сдружението в Агенцията по вписванията, която вече е факт. Така Сдружението вече може да започне активна дейност в посока реализиране на основните си цели - обединяване на левскарите, натрупване на значима членска маса и придобиване на мажоритарен дял от ПФК Левски, чрез който феновете да имат глас и да избират неговия Президент. Сдружението няма да има правомощия по управлението на клуба. Членовете му ще имат възможност да гласуват за Президент и Надзорен съвет на клуба, които на свой ред ще назначават Управителен съвет, който ще реализира стратегическото управление на Левски. 

Привържениците, които имат желание да се запишат като членове на Сдружение “Левски на Левскарите” трябва да имат предвид, че ще могат да заплатят членския си внос единствено с банкова карта. Взето е решение Сдружението да не приема никакви пари в брой, за да се осигури пълна финансова прозрачност. Заплащането на членския внос ще става чрез ПОС-терминал на място в офиса или по банков път. Предстои пускането и на официалния сайт на Сдружението – www.levskarite.bg, през който също ще може да подадете заявление за членство и да платите членския си внос.  

 

Денят, в който Левски става на 108 години, ще бъде богат на събития. Програмата ще започне на Могилката в София, където мажоритарният собственик Наско Сираков ще направи изявление, а видни левскари и клубни легенди ще заявят подкрепата си към Сдружението. Впоследствие големият син празник ще продължи на “Герена”, където Клубът ще осигури храна, напитки и забавления за своите привърженици, а в специално обособения офис на Сдружение "Левски на Левскарите", намиращ се непосредствено до клубния музей, ще се приемат заявления за членство от 15:00 до 19:00 ч. 

 

В този час ще настъпи кулминацията на празника - началото на мача „Синя приказка“. Футболната среща ще противопостави отборите „Синя приказка I“ - отборът на Станимир Стоилов, стигнал до ¼ финал в Купата на УЕФА  и превърнал се в първия български отбор участвал в групите на Шампионската лига през 2006 - и „Синя приказка II“ – отборът спечелил Купата на България на 15 май 2022 година.