Спорт

Шотландия - Украйна 1:3: Украйна ще спори с Уелс във финалния плейоф

От Димитър Петров Димитър Петров Редактор
Screenshot 2022 06 02 114529

Украйна е на крачка от участие на световното първенство по футбол в Катар тази зима. Националният тим на страната победи Шотландия с 3:1 като гост в Глазгоу.


С вдъхновена игра и много желание украинците сломиха съпротивата на опонента си. На 5 юни в Кардиф Украйна ще играе във финален плейоф срещу Уелс. Мачът ще определи последния финалист на световното първенство от Зона Европа.


В началото на срещата украинските футболисти излязоха на терена в Глазгоу с флагове на своята страна. По този начин те оказаха подкрепа към сънародниците си, които бранят в страната в продължаващата вече три месеца война.


Отборът, воден от Олександър Петраков направи много силно първо полувреме. В него гостите не допуснаха Шотландия да отправи точен удар. Вместо това в 33-ата минута Руслан Малиновски намери с хубаво подаване Ярмоленко и той се разписа.


Само четири минути след началото на втората част Яремчук вкара с глава и даде още по-голямо предимство на Украйна.


Щурмът на Шотландия доведе до гол на Макгрегър 11 минути преди края. Украйна обаче имаше по-чистите положения, но пропусна няколко отлични шанса. Все пак резервата Довбик вкара в добавеното време, за да оформи крайния резултат.

Още спортни новини вижте във видеото: