Euronews Primetime

ЦСКА - София привлече норвежеца Тобиас Хайнц

От Георги Георгиев Георги Георгиев Стажант
Tobias Cska Resized (2) Снимка: ПФК "ЦСКА-София" АД

ЦСКА - София официално привлече норвежкия полузащитник Тобиас Хайнц. Ръководството на „червените“ постигна договорка за правата на 24-годишния талант с шведския шампион Хекен, чиято собственост е футболистът.

Халфът направи сериозно впечатление с изявите си през миналия сезон с екипа на норвежкия Сарпсборг, където бе отдаден под наем. Той завърши първенството на Норвегия като трети голмайстор с 15 попадения, към които добави четири асистенции.

Той пристигна в София в сряда вечер, а днес мина успешно медицински прегледи и подписа личния си контракт с 31-кратните шампиони на България. Трансферната сума остава конфиденциална между страните. Тобиас Хайнц може да действа както по крилото, така и на позицията зад централния нападател.

Последният му двубой бе при гостуването на Сарпсборг на Розенборг на 13 ноември, когато Хайнц откри резултата, а тимът му спечели с 3:2. Последният му отбор Сарпсборг е имал опция да откупи правата на полузащитника след края на неговия наем, но той е отказал "историческо" предложение от клуба, тъй като е искал да играе в чужбина.

 

Вижте още актуални спортни новини:

Чикаго - Бруклин 121:112: "Биковете" прекъснаха победната серия на Нетс  

Бруклин загуби за пръв път след 12 поредни победи. Тимът отстъпи със 112:121 на Чикаго и по този начин беше сложен край на най-дългата серия от успехи от началото на сезона в НБА на САЩ и Канада. Кевин Дюрант вкара 44 точки, а Кайри Ървинг добави 25, но те не стигнаха на Нетс да се спаси от поражението в Юнайтед Сентър. ДеМар ДеРозан и Патрик Уилямс вкараха по 22 за Булс, Никола Вучевич завърши с "дабъл-дабъл" от 21 точки и 13 борби. Бруклин изостана решаващо в средата на последната четвърт, когато  Дюрант седна на пейката, а Чикаго дръпна със 106:95 след серия от 8-0. До края домакините запазиха контрола и постигнаха важна победа, след която обаче балансът им остава отрицателен – 17 успеха-21 поражения.

Бруклин е с 25 победи -13 загуби и продължава битката за върха на Изток с Бостън Милуоки и Кливланд.

 

Джокович - Алис 7:6 (3), 7:6 (5): Сърбинът оцеля срещу французин след два тайбрека

Новак Джокович се класира за 1/4-финалите на тенис турнира в Аделаида, Австралия след трудна победа със 7-6(3) 7-6(5) срещу  Куентин Алис. Ноле допусна изоставане от 2-5 в първия сет, но дори и в тази позиция той успя да намери пътя към успеха. Французинът сервираше за сета при 5-3, но Джокович вдигна нивото и това доведе до четири поредни непредизвикани грешки от 26-годишния Алис. След пробива на 0, бившият №1 държеше контрола до края. В тайбрека той дръпна с 5:0 и лесно го спечели. Следващата част беше без пробиви, като в десетия гейм носителят на 21 титли от Големия шлем пропиля два мачбола, но впоследствие  направи минибрейк за 6:5 и след това затвори двубоя.

Успехът му гарантира четвъртфинал срещу Денис Шаповалов. Сърбинът преследва втора титла в Аделаида след тази от 2007 г. Успех в следващия етап на турнира може да му осигури полуфинал срещу Даниил Медведев.