Спорт

Меси държи фалшива Световна купа на най-харесваната снимка за всички времена в Инстаграм

От Диан Станчев Диан Станчев Редактор
Messi Cup Снимка: Официален Instagram профил

Лионел Меси неволно е вдигнал фалшив трофей за Световната купа, докато Аржентина празнуваше успеха си в Катар миналия месец. Според медиите в Испания, двама аржентински фенове, присъстващи на мача, Мануел и Паула, са поръчали изработването на реплика на трофея и са успели да го предадат от трибуните на играчите. Разбира се, направени са снимки на футболистите, които празнуват, а сред тях е и фотографията на Меси, която той публикува в Инстаграм. Тя се превърна в най-популярната публикация на всички времена в платформата с почти 75 млн. харесвания.

Плеймейкърът на ПСЖ беше с ключова роля за спечелването на третата титла на южноамериканската страна в Близкия изток през декември, като отбеляза шест гола по време на турнира - два от тях във финала срещу Франция. Изявите на Меси му помогнаха да бъде обявен за Играч №1 на Мондиала.

Меси обаче нямаше как да знае, че трофеят, с който той и съотборниците му ликуваха, всъщност е бил фалшив. Капитанът на Аржентина първо вдигна истинското отличие, но само няколко минути по-късно то бе премахнато от терена от служители на ФИФА, каквато е обичайната практика.

Говорейки за трофея и как той е попаднал в ръцете на играчите, Мануел и Паула казват: „Идеята беше играчите да я подпишат, но в крайна сметка купата се озова на терена три пъти. Първият път беше взет от роднина на Леандро Паредес, а той я подписа. Вторият път ни помолиха да я дадем, а празненствата продължиха 45 минути, минаваше от един играч на друг, от един член на семейството на друг, всички правеха снимки. На трибуните приятелите ми ми казаха: "Ти загуби Купата". Забавлявахме се, но искахме да си я върнем. Затова извиках на няколко играчи: „Ако видите купата, която има Паредес, тя е наша". Накрая я донесе Лаутаро Мартинес, който също я подписа. Там дойдоха служители на ФИФА и ни помолиха да потвърдим, че това не е оригиналът", разказва Мануел.

Макар да изглеждаше, че никой не забелязва, че трофеят е фалшив, един от хората, които се усетиха, беше крилото на Ювентус Анхел Ди Мария. Той посочи на Меси куриозната ситуация, която двамата приеха с усмивка.

В крайна сметка се оказва, че счупилата всички рекорди в социалните мрежи снимка е с фалшива купа, но със сигурност за цяла Аржентина по-важното е, че истинската е притежание на страната.