The Cube

The Cube: Кой ще застане начело на Twitter след оттеглянето на Мъск?

От Мария Кръстанова Мария Кръстанова Репортер

Кой ще застане начело на Туитър? Вчера Илън Мъск потвърди, че ще напусне поста на главен изпълнителен директор, но само при едно условие. Какво е то?

Милиардерът и собственик на Twitter Илон Мъск потвърди, че ще се оттегли от поста си на главен изпълнителен директор, но само при условие, че се намери „достатъчно глупав“ заместник. Дори обаче все пак да намери такъв, Мъск ще продължи да ръководи някои ключови подразделения на платформата.

Припомням, че в неделя той проведе анкета с въпрос дали да се оттегли от поста си, резултатите от която не бяха в негова полза. Близо 60 процента от потребителители бяха гласували „за“ неговото отстраняване.

Все още не е ясно кой евентуално би могъл да замени Мъск. Вече се спекулира обаче с името на бившия главен оперативен директор на Meta Шерил Сандбърг. Който и да бъде избран, ще трябва да приведе финансите на компанията в ред, тъй като миналия месец Мъск предупреди, че е възможен фалит на платформата.

Какви са реакциите в социалните мрежи?

Буквално в двете крайности. От осмиващи до такива на много натъжени фенове на милиардера. Появиха се много мемета, които сравняваха Лиз Тръс и Илон Мъск, задавайки въпрос кой по-дълго е издържал на поста си. Включи се дори рапърът Снууп Дог. Той проведе анкета, подобна на тази на милиардера, в която пита дали да не се кандидатира за главен изпълнителен директор на социалната мрежа.