Спорт

Хиляди приветстваха френските национали в Париж

От Теодор Тодоров Теодор Тодоров Международен редактор
Efbet Article Horizontal 1180X300 https://cdn1.efbet.com/efbet/promotions/sport-casino/promotions.html?utm_source=euronews&utm_medium=cpm&utm_campaign=branding&utm_content=article

Хиляди фенове в Париж приветстваха френските национали при завръщането им у дома, след загубиха един от най-великите финали за Световната купа. За разлика от 2018 г., когато Франция става световен шампион в Русия, сега нямаше парад по булевард "Шанз-Елизе". Но за привържениците мястото нямаше такова значение, те устроиха топло посрещане на "петлите" в студената зимна вечер.

Пламнаха факли, развяха се знамена и се запя "Марсилезата", когато футболистите и треньорът Дидие Дешан излязоха на балкона на Хотел де Крилон.

 

Горд съм много с този отбор. Чувстваме, че бяхме добре представени, те дадоха всичко от себе си. Това е млад, силен отбор. Имаше много контузени играчи, но отборът показа голямо сърце. И за мен като футболен фен беше много важно да бъда тук.

Максим Льобарбие, студент

Повече от 24 милиона души – 8 от всеки 10 зрители – са гледали финала на световното първенство по телевизия TF1, което е рекорд.

 

Винаги съм била почитателка на спорта, гледам всички видове спорт. Във Франция футболът е много популярен. Тук сме, за да подкрепим играчите, да им вдъхнем кураж. Те играха много добре и всички сме горди с тях.

Юнаин Комаравели, жителка на Париж

Франция участва в един от най-запомнящите се и драматични финали в историята на световните първенства, и въпреки че не успя да защити титлата си, показа дух и характер и се бори до последно.

Но аржентинците се оказаха по-изкусни майстори на 11-метровите наказателни удари.