The Cube

The Cube: Илон Мъск идва в България

От Мария Кръстанова Мария Кръстанова Репортер

Какви са реакциите в социалните медии след новината, че Илън Мъск идва в България? Мария Кръстанова ще ни разкаже в The Cube.

Вчера в The Cube ви разказахме за коментар на Илон Мъск под снимка на Владислав Терзийски на Белоградчишките скали. И макар Мъск да сравни пейзажа с този от популярна видео игра, много потребители на социалните мрежи все пак изразиха радостта си, че Крепостта е забелязана. После дойде и новината за евентуална визита на Мъск в България, и то по-конкретно в един ресторант в района.

Важно е да кажем, че новината на този етап не е потвърдена. Това не попречи на много потребители обаче, а и на политически фигури, да дават сериозни бизнес предложения или да създават мемета и карикатури, които да осмеят цялата история. Предложения дойдоха и от официалните акаунти на Софийската опера и балет, както и от министерството на културата.

Някои потребители пък използваха случая, за да посъветват Мъск да изнесе част от бизнеса си в България, тъй като тази сфера се развива доста бързо тук. Други отбелязаха, че макар новината все още да не е потвърдена, тя е добър стимул да се ремонтират някои пътни и други мрежи в Северозапада. Подобрение, което определено е необходимо за гражданите в тази част на страната и без Мъск да ни посети.

Ще следим с интерес дали милиардера ще ни посети през април, каквато е първоначалната информация, или ще се окаже поредната фалшива новина, която подведе както големи медии, обикновени граждани, както и самия служебен министър на туризма.