Общество

Министър анонсира: Мъск идва на ресторант в Белоградчик през април (Обновена)

От Euronews България Euronews България
Musk Twitter AP Снимка: AP

Най-богатият човек на планетата – мултимилиардерът и собственик на Tesla и Twitter Илон Мъск се очаква да посети ресторант в Белградчик на 23 април догодина, потвърди министърът на туризма Илин Димитров.

Това става известно от резервация, направена от негови представители в един от най-добрите ресторанти, който е в близост да природния феномен "Белоградчишки скали", предаде БТА, позовавайки се на информация от туристическото ведомство.

Вчера министърът на туризма Илин Димитров покани Илон Мъск да посети България, чрез "Туитър" и "Фейсбук", след като най-богатият човек в света сподели и реагира на публикация, изобразяваща природния феномен. Снимката е на крепостта "Калето" в Белоградчик и е направена от българския фотограф Владислав Терзийски. Тя е заснета с дрон и разкрива уникалността на скалите и историческата крепост.

Това е довело до вълна от покани към Мъск да посети страната ни, сред които на представители на местната власт, както и на служебния вицепремиер по управление на европейските средства Атанас Пеканов. 

По-късно през деня от ресторанта публикуваха във фейсбук страницата си съобщение, че не могат да гарантират автентичния произход на резервацията.

„Ние знаем това, което и вие. Не сме проверявали достоверността наполучения имейл. Вчера сме го получили, развълнували сме се и сме го споделили с вас. Ние сме наясно, че е възможно имейлът да не е достоверен и това не е проблем за нас“, гласи публикацията.

Белоградчишката крепост и скалите са сред 100-те национални туристически обекти на България. От началото на тази година обектът е посетен от близо 70 000 български и чуждестранни туристи.

В своя публикация във Фейсбук министър Димитров дори предлага Белоградчик да бъде домакин на ежегоден Cosplay фестивал.