Свят

Мъск възстанови акаунта на Тръмп в Туитър

От Теодор Тодоров Теодор Тодоров Журналист

"Туитър" възстанови акаунта на предишния американски президент Доналд Тръмп, съобщи собственикът на компанията Илън Мъск. Той проведе анкета в социалната медия, в която попита потребителите дали акаунтът на Тръмп трябва да бъде възстановен. Около 15 милиона потребители се включиха в гласуването, като идеята бе подкрепена от 51.8 процента от тях.

"Хората изказаха позицията си. Акаунтът на Тръмп ще бъде възстановен. Глас народен - глас Божи ", написа Мъск в "Туитър".

Все още не е ясно дали 45-ят президент ще започне да използва "Туитър" отново, понеже той създаде своя собствена платформа, наречена "Трут соушъл".

По време на гласуването в "Туитър" Тръмп написа в новата си социална медия: "Сега гласувайте с позитивизъм, но не се притеснявайте, ние не отиваме никъде. "Трут соушъл" е нещо специално".

Акаунтът на Тръмп в "Туитър" беше блокиран през януари 2021 г, два дни след като негови поддръжници щурмуваха сградата на Конгреса в САЩ. При сблъсъците тогава загинаха петима души, включително полицай.