The Cube

The Cube: Мрежите завряха след кандидатурата на Тръмп

От Мария Кръстанова Мария Кръстанова Репортер

Бившият президент Доналд Тръмп ще се кандидатира за трети път за Белия дом. Новината съобщи пред имението си, като речта му беше с доста ярки изказвания. Отново се закани да направи Америка велика, но моментното й състояние определи като упадък. Не пощади и управлението на Байдън. Заяви, че от както той е президент, „улиците са пропити с кръв“, а „градовете с помийни ями“.

Ще следим дали Републиканската партия ще подкрепи кандидатурата му, вземайки предвид случилото се на последните избори – резултатите от тях, той определи като фалшиви и буквално предизвика въстание и нахлуване в Капитолия.

Дъщеря му Иванка вече заяви, че не планира да участва в кампанията му.

Включи се и Джо Байдън, пишейки, че „Тръмп е провалил Америка.“

Колкото до реакциите в социалните мрежи, има доста коментари, които не са особено ласкателни. Много потребители определят постъпката му за нагла на фона на всички криминални разследвания, свързани с него. Наричат го опасен човек. В Twitter вече има дори и тренд- хаштаг „Тръмп е загубеняк“ и „Затворете го“.

От друга страна, има и потребители, които пишат, че опонентите му не го харесват, защото просто казва нещата, които не са приятни за слушане. Според социологически проучвания въпреки историята на личността Тръмп, много републикански гласоподаватели продължават да му вярват.