The Cube

The Cube: Исус Христос с профил в Twitter

От Мария Кръстанова Мария Кръстанова Репортер

От както Мъск придоби Twitter сякаш нищо в социалната мрежа не е същото.

Мащабните съкращения, промените на модела на функциониране и нововъведенията вече отхвърлиха доста големи рекламодатели. Докато Мъск се чуди как да компенсира мащабната инвестиция от 44 млрд. долара, поства буквално ежечасно различни публикации с различни негови хрумки.

С въвеждането на платения абонамент, чрез който само срещу сумата от 8 долара, всеки потребител на социалната мрежа можеше да се сдобие със синьо тикче, чиято функция иначе е да показва достоверността на човека, настъпи абсолютен хаос в платформата. Дори Исус Христос се сдоби с верифициран профил, като вече има публикуван и туит. И макар месечния платен абонамент да бе отменен почти веднага, след като бе пуснат, пародийните профили, вече сдобили се със син тик, все още го имат на профилите си.

Сред другите подобни случай е създаденият пародиен профил на голяма фармацевтична компания, отново със син тик срещу 8 долара, в който беше публикувано съобщението, че инсулинът вече е безплатен. Твърдението доведе до 4 процентов спад в акциите на компанията и до милиони долари загуба. И макар по-късно компанията да се извини за написаното от подвеждащия фейк профил от нейно име, щетата вече беше нанесена.

Самият Мъск каза, че „ще направи много глупости“ преди намери правилния път, така че ще следим с интерес какви ще бъдат те.