Икономика

Очаква се стотици служители на „Туитър“ да напуснат след ултиматума на Мъск

От Ирина Иванова Ирина Иванова Продуцент
Twitter

Очаква се стотици служители на социалната мрежа да си тръгнат след ултиматума на новия ѝ собственик Илън Мъск, който изтече във вторник вечерта.

Служителите на компанията бяха изправени пред избор да се обвържат с нови договори за „многочасова работа на пълни обороти“ или да напуснат с възможност за тримесечно обезщетение, предаде Ройтерс.

Всеки от служителите на "Туитър", който не е кликнал върху линка с потвърждение "искам да бъда част от новия "Туитър", до вторник вечерта, ще се счита за напуснал, беше заявил Мъск.

"Каквото и решение да вземете, благодарим ви за усилията да направите "Туитър" успешен", добави американският предприемач.

В анкета на приложението „Блайнд“ за работното място, което потвърждава самоличността на респондентите чрез служебните им имейли и дава възможност за анонимно споделяне на информация, 42% от 180 анкетирани са избрали отговор „Решавам да напусна, свободен съм“, съобщава БТА.

Една четвърт са казали, че са избрали да останат „с неохота“ и едва 7 на сто споделят: „кликнах върху „да“, за да остана, защото съм отдаден“.

Снощи служители по сигурността в „Туитър“ са започнали да гонят работещи от работните им места, съобщи запознат източник. 

В друго допитване на „Блайнд“ за това каква част от служителите ще напуснат, повече от половината анкетирани са казали, че според тях това ще са поне 50 на сто от работещите в компанията.

Междувременно редица западни медии предадоха, че офисите на “Туитър” внезапно са затворили. На служителите е разпоредено да напуснат сградите, а пропуските им са спрени. Очаква се офисите да отворят отново в понеделник.