Е-кономика

Основателите на Out2Bound: Придоби ни компания, която прави над 3 млрд. в продажби на година | Е-кономика 17.11.2022

От Димитър Вучев Димитър Вучев Водещ
Global_And
Красимир Чешмеджиев Красимир Чешмеджиев Водещ

Теофил Шиков е съосновател на Out2Bound. Завърша журналистическия факултет на Софийски университет, а след това следва предприемачество в Babson college, Бостън. Помагал е за продажбите на технологични компании от четири континента. Работил е също за Tata Consultancy Services в главния им офис в Мумбай, Индия. Освен основната си работа, Шиков е част от управителния съвет на БАИТ и организационен лидер на Sales Enablement Society България.

Борис Георгиев е един от съоснователите на SalesPRО, както и на Out2Bound - агенция за продажби в ИТ сектора. Георгиев е отличен с наградата на Forbes 30 под 30. Като съосновател Борис отговаря за иновациите в Out2Bound и подобряването на процесите на компанията. Учил е в УНСС бизнес и икономика на човешките ресурси, Управление на ИТ Проекти в НБУ и Предприемачество в Канада. Обиколил е над 30 държави и като ментор в различни програми е работил с над 100 технологични стартъпи от Западна Европа.

„Ние бяхме на пазара от шест години и половина. А след пандемията излязохме още по-силни. MarketStar се появиха в правилния момент. Техните планове за развитие в региона на Югоизточна Европа съвпадна с нашите планове и мечти за растеж. И след редица разговори се оказа, че те са правилния партньор.“ - така съоснователят на Out2Bound Теофил Шиков, коментира придобиването на компанията от американската MarketStar.

Борис Георгиев споделя, че MarketStar генерира над три милиарда продажби на година за совите клиенти.

„Вземайки нас в тяхното портфолио, те затварят целия цикъл. Вече могат да се концентрат не само в затварянето на сделка, а и в отварянето на такива“, споделя Георгиев

Шиков коментира, че след придобиването, офисите на Out2Bound ще станат в България, тъй като са се превърнали в разпознаваема компания в тази част на Европа.

Двамата гости разказват как американската компания MarketStar e забелязала българският партньор, както и как ще се случи процесът на интеграцията на двете компании след придобиването.

Повече по темата и целия разговор вижте във видеото.