Euronews Сега

Бразилия е фаворит на букмейкърите за триумф на Мондиал 2022

От Георги Георгиев Георги Георгиев Стажант
Sport (22)

Националният отбор на Бразилия е фаворит на букмейкърите за трофея от Световното първенство по футбол в Катар, което започва в неделя. За последно бразилците станаха шампиони на света през 2002-ра година, като в следващите четири издания на Мондиала те отпаднаха три пъти във фазата на четвъртфиналите и веднъж на полуфинал.

Сега обаче Селесао разполага със страхотен състав, особено в нападение, а тимът има само една загуба в последните си 29 мача. Поради това заложните къщи дават ставка около 5.00 за успех на петкратните световни шампиони. На второ място букмейкърите поставят друг южноамерикански отбор - Аржентина. Лео Меси и компания са в серия от 35 поредни двубоя без загуба, а миналото лято стигнаха до дългоочакван триумф за Копа Америка. Коефициентът за Аржентина е 6.50.

Топ 3 на фаворитите допълва действащият световен шампион Франция, чийто успех се котира на 7.50. Французите не са особено убедителни в изявите се в последно време, като проблем за тях ще е и липсата на халфовете Н'Голо Канте и Пол Погба, но въпреки това разполагат със сериозна класа. След европейския вицешампион и четвърти от последния Мондиал Англия с 9.00, като същият е и коефициентът за Германия. Шансовете на Португалия за титла се оценяват на 15.00.

Абсолютни аутсайдери на това първенство на отборите са Коста Рика и Саудитска Арабия. Всеки заложен лев за тях ще се превърне в 750, ако те триумфират в Катар.

Носителят на Златната обувка от Мондиал 2018 Хари Кейн е фаворит на букмейкърите за голмайстор и през тази година.

 

Португалия - Нигерия 4:0: Бруно Фернандеш отбеляза два гола за "мореплавателите"

Бруно Фернандеш отбеляза два гола за победа на Португалия с 4:0 срещу Нигерия в първата и последна контрола на иберийците преди Световното първенство по футбол. Голямата звезда на отбора Кристиано Роналдо бе извън състава заради вирусно заболяване.

Селекцията на Фернандо Сантош доминираше изцяло в Лисабон. Фернандеш вкара два гола през първото полувреме, във втория случай от дузпа, преди Гонсало Рамос и Жоао Марио да оформят крайния резултат през втората част. 

Португалия е в група "Н" на Световното първенство по футбол с Гана, Уругвай и Република Корея. Отборът на Фернандо Сантош започва шампионата на 24 ноември срещу ганайците.