Добро Утро, Европа

Садио Мане отпадна от Мондиал 2022

От Георги Георгиев Георги Георгиев Стажант
Sport (21)

Сенегалската звезда Садио Мане отпадна от Световното първенство през 2022 г. и беше изваден от отбора, съобщи футболната федерация на Сенегал.

Мане получи контузията си в пищяла в мач на Байерн по-рано този месец, но беше включен в отбора за Световното първенство с надеждата, че може да си възвърне физическата форма.

„За съжаление ядрено-магнитния резонанс ни показва, че подобрението не е толкова благоприятно, колкото си представяхме и за съжаление трябва да оттеглим Садио от Световното първенство“, каза лекарят на отбора Мануел Афонсо в социалните мрежи.

Сенегал се надяваше, че талисманът им ще бъде готов навреме за първия им мач на 21 ноември срещу Нидерландия. Тимът ще се изправи също срещу домакините Катар и Еквадор в група А.

Шефът на сенегалската футболна федерация Августин Сенгор каза пред AFP, че няма паника около загубата на Мане и здравето на играча е било от първостепенно значение за решението им. В момента Мане се лекува в клуба си в Мюнхен.

 

Байерн - Олимпиакос 71:82: Везенков се отчете с дабъл-дабъл за победата

Александър Везенков поведе Олимпиакос към нова победа в баскетболната Евролига. Грандът от Пирея срази с 82:71 като гост Байерн Мюнхен. Двубоят беше от 8-ия кръг на надпреварата. Двата отбора си размениха по една четвърт през първото полувреме, като на почивката гостите имаха аванс от 34:40. 

Олимпиакос дръпна през третата част, а в средата на последната баварците се приближиха до своя съперник на 4 точки след серия от 11:0. В крайна сметка гърците бяха по-добри в последните минути и закономерно стигнаха до победата. 

Александър Везенков беше най-добър за победителите, като приключи срещата с "дабъл-дабъл" - 20 точки и 13 борби. Българинът добави и 4 асистенции, като завърши с коефициент от полезно действие - 43, което е нов рекорд за крилото. Мустафа Фал отбеляза 16 точки за победителите, а Костас Слукас се отчете с 13 точки.  За Байерн Огньен Ярамаз вкара 12 точки, а Айзък Бонга остана с 11 точки. 
Олимпиакос остава на второ място във временното класиране с 6 победи и 2 поражения. Байерн е предпоследен с 2 успеха и 6 поражения.

 

Марица - Казанлък Волей 3:0: Шампионките от Пловдив записаха четвърта поредна победа

Шампионът Марица (Пловдив) записа четвърта поредна победа от началото на сезона в Националната волейболна лига за жени. В двубой от четвъртия кръг на шампионата възпитаничките на старши треньора Борислав Крачанов надиграха Казанлък Волей с 3:0 (27:25, 25:16, 25:20) гейма като домакин в зала „Сила“ и така нанесоха първо поражение на тима от Казанлък.

Марица срещна сериозна съпротива в първия гейм на срещата, в който трябваше да спасява два геймбола, за да спечели частта. След това обаче „жълто-сините“ вдигнаха значително нивото на играта си и така стигнаха до крайния успех.

По този начин Марица (Пловдив) записа четвърта победа от четири изиграни мача от началото на сезона в Националната волейболна лига за жени и продължава да бъде еднолично начело в класирането с пълен актив от 12 точки и без загубен гейм, докато Казанлък Волей регистрира първо поражение през кампанията и остава на трето място в подреждането с 8 точки.

 

Фриц - Оже Алиасим 7:6 (4), 6:7 (5), 6:2: Американецът се класира за 1/2-финалите в Торино

Последният мач от Зелената група на финалния турнир на АТР бе със сила на 1/4-финал, след като победителя щеше да продължи към 1/2-финалите в Торино. Тейлър Фриц надигра Феликс Оже Алиасим със 7:6 (4), 6:7 (5), 6:2, за да гарантира, че това ще бъде той.

В дебюта си в надпреварата американецът демонстрира агресивна игра и тя продължи да му носи успехи. Сега той записа 32 уинъра, за да триумфира в сблъсъка, продължил два часа и 44 минути.

В същото време световният №9 бе безупречен в подаванията си. Той спечели 88% от точките на първи сервис и спаси всеки от трите шанса за пробив на съперника си. Фриц взе 80% от точките, в които имаше инициативата и получаваше възможност да навлезе в корта. Следващата крачка пред него ще бъде сблъсък с Новак Джокович.

Междувременно резултатът слага край на участието на Феликс Оже-Алиасим. Канадецът ще се насочи към финалите на Купа Дейвис, които започват на 22 ноевмри.