Euronews Сега

Кристиано Роналдо: Послушах сърцето си и отказах на Манчестър Сити

От Венислав Григоров Венислав Григоров Стажант
Sport (20)

Звездата на Манчестър Юнайтед Кристиано Роналдо призна, че е бил близо до трансфер в градския съперник на "червените дяволи" Манчестър Сити през лятото на миналата година, но в крайна сметка е послушал сърцето си и се е завърнал на "Олд Трафорд". В сряда вечер бе излъчена първата част на обширното интервю на португалеца пред Пиерс Морган, което предизвика сериозни скандали в Юнайтед.

 

Ако трябва да бъдат честен, бях близо до трансфер в Сити. Но знаете историята ми с Манчестър Юнайтед. Сърцето и чувствата ми наклониха везните. Разбира се, и сър Алекс Фъргюсън. Той ми каза, че няма как да отида в Манчестър Сити и аз го приех. Това бе едно обмислено решение и не съжалявам, че го направих.

Кристиано Роналдо

В същото време Роналдо каза добри думи за бившия треньор на Юнайтед Оле Гунар Солскяер, но отправи критики към друг бивш наставник на тима Ралф Рангник.

 

Когато уволниш Оле Солскяер, трябва да доведеш топ мениджър, а не спортен директор. Беше нелепо. Ако дори не си треньор, как можеш да водиш Манчестър Юнайтед.

Кристиано Роналдо

Роналдо не спести и критиките си към клуба.

 

Честно казано, когато подписах договор, очаквах, че за 13 години всичко се е променило. Прекарах девет години в Реал Мадрид и три в Ювентус. Мислех, че в Юнайтед са навлезли новите технологии. Оказах се неприятно изненадан. разбрах, че нищо не се е променило. Знаех, че Юнайтед не е на предишното си ниво, но не очаквах, че разликата е такава. Прогресът на клуба беше нулев. Ако правим сравнение с Реал или дори Ювентус, те са като от друга планета.

Кристиано Роналдо

По всяка вероятност петкратният носител на "Златната топка" ще се раздели с "червените дяволи" след острите критики, които отправи към клуба, собствениците, мениджъра и своите съотборници.

Хебър - Вара (Заверче) 1:3: Втора загуба за “тигрите” в групите на Шампионска лига

Волейболният Хебър допусна втора загуба в Шампионската лига. Българският първенец отстъпи с 1:3 гейма срещу полския Алурон Варта (Заверче). Мачът в Пазарджик беше интересен, като продължи над два часа.

Гостите влязоха по-добре в срещата и успяха да вземат първия гейм с 25:22. Българският шампион преобрази играта си във втората част и успя да изравни след 25:21. Поляците контролираха събитията на полето в третия гейм и си върнаха водачеството след силно представяне в нападение и 25:18 в тяхна полза. В последната част домакините бяха близо да стигнат до тайбрек, но пропиляха аванс от 11:7 и 20:17, за да загубят драматично при 26:28.

Най-резултатен за Хебър беше опитният Тодор Алексиев с 21 точки, а съотборникът му Симон Хирш добави още 17. За гостите Урош Ковачевич се отличи с 30 пункта. Хебър остана четвърти в групата си с една точка. Българският първенец приема турския Халкбанк на 30 ноември. Отборът от Анкара спечели с 3:1 срещу Берлин рисайклинг и излезе втори. Начело с шест точки е Алурон Варта (Зеверче), а германците са трети с три.

Циципас - Медведев 6:3 6:7(11) 7:6(1): Драматична победа остави шансове на гърка за 1/2-финалите на турнира в Торино

Стефанос Циципас запази шансове да излезе от своята група във Финалите на АТП, след като победи руснака Даниил Медведев в изключително оспорван и интересен мач от турнира. Гръцкият тенисист пропусна три мачбола във втория сет, но в крайна сметка спечели с 6-3, 6-7(11), 7-6(1), за да си осигури директен дуел с Андрей Рубльов за място на полуфиналите. 24-годишният Циципас бе много агресивен през целия двубой, като направи цели 45 излизания на мрежата и спечели 80 процента от тях. Медведев обаче показа типичната си издръжливост, за да отрази три мачбола в тайбрека на втория сет и да го спечели с 13:11, след което имаше преднина от 5:3 във втората част и сервираше за мача. Циципас обаче намери начин да навакса изоставането и да стигне до нов тайбрек, който взе със 7:1 и затвори мача след два часа и 21 минути игра.

По този начин Циципас записа четвърта победа от 11 мача срещу Медведев, а в петък ще се изправи срещу Андрей Рубльов в спор за второто място в групата. По-рано в сряда петкратният шампион Новак Джокович записа втори пореден успех, след като се справи с Рубльов в два сета.