Е-кономика

Партито с криптовалутите достигна до нужда от крайна корекция | Е-кономика 10.11.22

От Красимир Чешмеджиев Красимир Чешмеджиев Водещ

Стойчо Недев е основател на редица бизнеси и професионалист с дългогодишен опит в сферата на информационите технологии. Определя себе си като “доморасъл инвеститор” и е създател на платформата за лични финанси vivainvest. 

“Спадът при биткойн е естествен, никой не се притесняваше, когато за една година той нарасна 10 пъти. Имаме едно “ихо”, след което следва “тихо”. Тоест имаме бурен растеж с последваща очаквана корекция” - споделя създателят на vivainvest Стойчо Недев. 

Според госта зад биткойн стоят прекрасни идеи, и моментната цена на криптовалутата може да се смята за дъно. 

“Партито с криптовалутите достигна до състояние на нужда от крайна корекция. Днес в света има около 180 валути, а за по-малко от 15 години блокчейн история имаме над 10 000 криптовалути. Никой нормален човек не може да анализира и оценява възможността на 10 000 различни криптопроекта”. 

Според госта идва краят на “лесните пари” в крипто. Освен краткосрочните движения, Недев коментира и провалената сделка между Binance и FTX. 

“Binance е 10 пъти по-голяма като пазарен дял от FTX, по скоро шефът на първата борса е “надушил кръв”. Самият той е бил акционер в FTX.”

Повече по темата и целия разговор вижте във видеото.