Спорт

Лудогорец отговориха на Сираков

От Венислав Григоров Венислав Григоров Стажант

Лудогорец не получава съдийска помощ и няма нужда от ничия такава, защото има "фантастични футболисти и фантастичен отбор".

Това обявиха от шампионите, отговаряйки на твърденията на собственика на "Левски" Наско Сираков. Позицията на българския шампион идва след отправените обвинения от страна на собственика на Левски, че в България се подпомага на дадени отбори чрез съдийството, като Лудогорец е един от тях. От разградския клуб отговориха чрез изявление в официалния си сайт:

 

Длъжни сме да припомним на г-н Сираков, че живеем в правова държава и когато някой има съмнения за корупционни практики може свободно да сезира компетентните органи, давайки надлежно доказателства в подкрепа на твърденията си. Всички ще сме много щастливи, ако има такива и цялото общество да разбере кои са корумпираните футболни съдии. Останалото са клевети, набеждаване и т.н. Няма да влизаме в полемики за съдийските грешки, защото има и такива в полза на Левски, но за разлика от заемодателя на Наско Сираков не правим среднощни клипчета.

Освен това, шампионите поискаха и съдии от чужбина за мачовете си с Левски.

 

Предлагаме да се възобнови практиката за обмен на съдии, която поработи доста добре през това първенство и за мачовете ни с Левски да дойдат международни рефери от водещи първенства. Защото ни се струва, че вече започна "артилерийската" подготовка. От опит знаем, че ще последва канонада, когато наближат мачовете, за да бъдат сплашени реферите.

Двата отбора ще се срещнат в Разград в отложен мач от първенството на 1 декември, а е възможно да играят и няколко дни по-късно, ако отстранят съперниците си в Купата на България. Към момента Лудогорец е втори в класирането на efbet Лига, но и с два мача по-малко, докато Левски е 7-и. В последния кръг преди паузата около Световното първенство в Катар, "орлите" приемат ЦСКА 1948 в неделя, докато "сините" домакинстват на Славия.