Спорт

Наско Сираков: Левски не атакува лично Борислав Михайлов, а системата в българския футбол

От Венислав Григоров Венислав Григоров Стажант
Nasko Sirakov BGNES Снимка: БГНЕС

"Левски" не атакува лично Борислав Михайлов, а системата в българския футбол". Това каза собственикът на "Левски" Наско Сираков в интервю за подкаста "Неформално с Георги Петков", в което коментира желанието на клуба за свикване на извънреден конгрес на Българския футболен съюз (БФС). Преди около година Сираков и сините подкрепиха Михайлов, когато собственикът на клуба изтъкна "40-годишното приятелство" с бившия вратар.

"Наложително е да има много сериозни промени. Боби има вина, че допуска хората под него да си развяват коня, най-вече Съдийската комисия. Там всяка седмица гледаме Баташкото клане за определени отбори. Почти всяка седмица е така и срещу "Левски", каза Сираков.
Легендата на "сините" насочи вниманието и към Лудогорец, обяснявайки, че тимът от Разград е един от тези, които се ползват със съдийски комфорт.

"Всички знаем, че в българския футбол се съдийства на определени отбори. "Лудогорец" е един от тях". Откраднаха ни прекалено много точки чрез съдийството. Кашай не е главният виновник. Огромната вина е в самите съдии, които са зависими и една част от тях - корумпирани", допълни Наско Сираков

Сираков не пропусна и темата за Васил Божков, от когото той взе акциите.

"Васил Божков щеше вече да е изплатил дълговете към НАП. По негово време те бяха погасявани, преди това само трупани. Нашите фенове нямат нищо общо с другите фенове в България. Те са без аналог".

Още спортни новини вижте във видеото: