Спорт

Черно море - Левски 0:0: Сините остават без победа в пети пореден мач

От Георги Георгиев Георги Георгиев Стажант
Sport (10)

Левски" не успя да спечели пети пореден мач в Първа лига, след като завърши 0:0 в гостуването си на "Черно море" на стадион "Тича". Двата тима се срещнаха в отложен двубой от четвъртия кръг на първенството.

Мачът във Варна, който сблъска два тима от челото на класирането обаче предложи много битка и нито един точен удар. Головите положения пред вратите бяха изключително малко и дойдоха след разбърквания. За сметка на това съдията Гоерги Давидов показа седем жълти картона - пет за домакините и два за сините. Отсъдените нарушения бяха близо 40.

Левски остава без успех от 8 октомври, като серията от пет поредни двубоя (1 загуба и 4 равенства с голова разлика 2:3) е най-лошата в кариерата на Станимир Стоилов като треньор на сините. Отборът от София е шести в таблицата с 28 точки, докато "Черно море" е пети с една точка повече. Съставът на Илиан Илиев е непобеден в последните си шест двубоя в първенството.



Милан - Залцбург 4:0: Росонерите се класираха за елиминациите в Шампионската лига

Милан" се класира за осминафиналите на Шампионската лига, след като отнесе с 4:0 "Залцбург" у дома в мач от последния кръг в група Е. В основата на успеха беше ветеранът Оливие Жиру, който стана играч на мача със своите два гола и две асистенции.

По този начин "росонерите" удължиха на 9 срещи серията си без поражение от австрийци. Групата спечели "Челси" с 13 точки, пред "Милан" с 10. "Залцбург" е с 6 и ще играе в Лига Европа през пролетта заради предимството си при преките двубои с "Динамо" Загреб, оставащ последен със същия актив.

Домакините откриха резултата още в 14', когато Жиру засече с глава центриране на Сандро Тонали от корнер. Впоследствие попадение на Жиру не беше зачетено заради засада, а резултатът се запази до почивката.

"Милан" обаче продължи да доминира и през втората част. В самото ѝ начало Раде Крунич покачи на 2:0 след асистенция на Жиру, преди французинът да се разпише в 57'.

В първата минута от добавеното време резервата Жуниор Месиас оползотвори подаване на Жиру, за да оформи крайния резултат. Със своите 36 години и 33 дни Жиру стана най-възрастният с участие в повече от 3 гола в един мач от Шампионската лига. Статистиката е на база данни на Opta, събирани от сезон 2003/2004 насам.



Макаби Хайфа - Бенфика 1:6: Лисабонските орли свалиха ПСЖ от върха в група H

Бенфика" свали "Пари Сен Жермен" от върха в група 8 на Шампионската лига! Лисабонските "орли" завършиха на първото място, след като разбиха с 6:1 "Макаби" Хайфа като гости в среща от последния кръг.

Тимът на Рогер Шмид е с актив от 14 точки, колкото има и ПСЖ, който победи с 2:1 "Ювентус" в Торино. Португалците обаче са отбелязали повече голове далеч от дома. "Ювентус" остава трети с 3 точки и ще играе в Лига Европа през пролетта, а "Макаби", със същия актив, е на дъното.

На ст. "Сами Офер" "Бенфика" поведе в 20' чрез Гонсало Рамош, преди Тярон Чери да изравни от дузпа 6 минути по-късно.

Гостите вдигнаха оборотите след почивката и отново излязоха напред в 59', когато се разписа резервата Петър Муса. В 69' левият бек на "Бенфика" Алекс Грималдо покачи на 3:1 с отлично изпълнен пряк свободен удар, а Рафа Силва в 73', Енрике Араужо в 88' и Жоао Марио във втората минута от добавеното време оформиха разгрома. Така "Бенфика" продължава без загуба от началото на сезона, а серията е вече от 21 двубоя.