Политика

Донев: Политическото говорене за границата смущава с безпаметност

От Euronews България Euronews България

Политическите изказвания за причините, довели до убийството на границата, смущават с безпаметност. Всяка неточна дума срещу нашата граница е изстрел срещу авторитета на България.

Това каза в началото на днешното правителствено заседание служебният премиер Гълъб Донев. Кабинетът почете с едноминутно мълчание паметта на загиналия младши инспектор Петър Бъчваров от Елхово.

„Да сочиш с пръст служебното правителство като отговорно за смъртта на български полицаи, за да отклоняваш вниманието от основната задача, която имат политическите сили в момента по съставяне на редовно правителство и приемане на неотложните закони, е проява на неуважение към българските граждани“, добави Донев.

Той не уточни кои политически сили визира. Във вчерашния ден с критични изказвания по адрес на служебното правителство и МВР в частност излязоха от ГЕРБ и „Републиканци за България“. Бойко Борисов призова и за оставка на вътрешния министър Иван Демерджиев.

Днес Гълъб Донев специално натърти, че вече 100 дни оглавяваната от него служебна власт носи отговорност за „наследените кризи“ от нейните предшественици.