Общество

Задържан е стрелецът, който уби полицай на границата

От Euronews България Euronews България
Granica (2)

Турция е задържала заподозрян за убийството на българския граничен полицай и негов помагач. Говорителят на главния прокурор Сийка Милева потвърди за Euronews Bulgaria, че органите на реда са задържали двама мъже, по подозрение за съпричастност към инцидента.

Милева уточни, че няма информация какъв е произходът им. Все още няма повдигнати обвинения и наложени мерки за неотклонение. Разпитите продължават.

Новината бе потвърдена и от посланика на Турция у нас Айлин Секизкьок пред БНТ. Тя е съобщила новината на ръководството на МВР в телефонен разговор.

Дипломатът заяви, че разследването от страна на турската прокуратура вече е започнало. На границата се намира голям екип, който работи по всички възможни версии. Според нея обаче трябва да бъде изяснено дали наистина става дума за стрелба при трафик на бежанци.

Заместник-главният прокурор Борислав Сарафов пък обяви пред бТВ, че турските власти са задържали двама души – един извършител на стрелбата и един помагач.

"Те не са турски граждани. След разпита ние ще командироваме екип от следователи на място, за да се запознаят с материалите и ще поискаме екстрадицията на тези две лица и да бъдат съдени у нас. Установява се какви са. В непрекъсната комуникация сме с турската прокуратура", заяви Сарафов.