The Cube

The Cube: Съкращенията в големите технологични компании

От Мария Кръстанова Мария Кръстанова Репортер

Кои са големите технологични компании, които съкращават безпрецедентен брой от своите служители, ще научим от Мария Кръстанова в The Cube. 

Малки и големи технологичните компании правят мащабни съкращения на своите служители. Сред тези компаниии има и такива, които отбелязаха безпрецедентен растеж по време на пандемията поради бума на онлайн търговията. Нека обаче чуем малко повече детайли около бройката на уволненията, изнесени от Петър Джугански в предаването „Е-кономика“ в ефира на Euronews Bulgaria. Сред големите технологични компании, които съкратиха работни места са Netflix, Microsoft, Meta и Twitter, като ще говорим по-детайлно само за последните две.

Meta: Според източници на Tthe Wall Street Journal съкращенията в Meta ще засегнат хиляди служители, като окончателното решение ще бъде съобщено в сряда. Планираните съкращения ще бъдат първите и най-мащабни съкращения на персонала в 18-годишната история на компанията. Изданието са потърсили Meta за отговор, но не са получили такъв.

Twitter: Както знаете, Туитър съкрати голяма част от работна си сила, с което си навлече колективен иск от страна на уволнените служители. Действията му провокираха и оттегляне на сериозни известни брандове и компании, които не желаят повече да рекламират своите продукти на платформата му. Той оправда решението, казвайки, че няма друг избор. Два дни след като уволни част от служителите си обаче, помоли някои от тях да се върнат.